İyi Tasarım/Good Design İzmir_9 Açık Çağrı!
23 Ekim – 16 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İyi Tasarım İzmir_9 için “Diyalog” temasıyla içerik önerilerinizi bekliyoruz! Katkılarınızla etkinliğimizi şekillendirin.
Detaylı bilgi ve başvuru koşulları için: www.iyitasarimizmir.org
Etkinlik Tarihleri: 23 Ekim – 16 Kasım 2024
Son Başvuru Tarihi: 10 Temmuz Çarşamba, 16:00
25 Haziran Salı günü gerçekleşen “İzmir’e yeni geldim ve…” serimizin on beşincisinde İçten ve Onur’u ağırladık. Köşkümüzün bu haftaki konukları, Ankara’dan İzmir’e doğru yol alan hayat tecrübelerini bize aktardılar. Bir beyaz yakalının gözünden bu iki kent arası farklar bir sahafın gözünden bambaşka bir perspektifle harmanlanarak bir salı akşamı klasiğimizde yerini aldı.
“İzmir’e yeni geldim ve…” serimiz temmuz ayı itibari sezon tatiline giriyor. Eylül ayında yeni konuklarımızla daha serin İzmir akşamlarında görüşmek üzere!
“Memphis Type” sergisi 24 Mayıs Cuma günü saat 18:00’de Tırtıl sergileme ünitesinde açıldı. Açılış, serginin tasarımcısı Emre Yıldız’ın katılımıyla ve duo müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşti.
Sergiyi 24 Mayıs ve 30 Haziran 2024 tarihleri arasında görebilirsiniz.
“Memphis Type” Sergisi
Küratör: Emre Yıldız
Tarih: 24 Mayıs-30 Haziran 2024
Yer: Tırtıl Sergileme Ünitesi, Alsancak Vapur İskelesi Önü
On üçüncüsünü düzenlediğimiz “İzmir’e yeni geldim ve…” etkinliğimizi 21 Mayıs Salı günü konuklarımız Gül ve Güneş’in katılımları ile İzmir Akdeniz Akademisi’nde gerçekleştirdik.
Güneş, Assos’taki sakin hayatından İzmir’in hareketli hayatına geçişini bizlerle paylaştı. Kültür etkinliklerine ulaşmanın kolaylığı nedeniyle metropol hayatına bir dönüş gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca, İzmir’de bisiklet kullanımının hem olumlu hem de olumsuz yanlarına değindi. Şehirde bisikletle dolaşmak eskisine göre daha zor derken, toplu taşımalara bisiklet ile binebilmenin rahatlığına dikkat çekti.
Gül, Ankara ve İstanbul tecrübelerinden sonra İzmir’de hayata yeni bir sayfa açmış. İzmir’de insanlarla daha yakın ve daha derin ilişkiler kurduğunu ifade etti. Havanın insanlara yansıyan sıcaklığı ile İzmir serüveni ona pozitif bir etki yaratmış.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve..”
25 Haziran Salı 18:30
Yer: İzmir Akdeniz Akademisi Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
“MemphisType” sergisi 24 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de Tırtıl sergileme ünitesinde açılıyor. Açılış, serginin tasarımcısı Emre Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşecek.
1980 yılı Milano, İtalya çıkışlı Memphis Grubu’nun seksenli yıllara damgasını vuran ve sadece iç mimarlık alanında değil, tüm tasarım disiplinlerinde etkisi okunabilen özgün tarzından ilham alan izometrik harf seti projesi, dönemin görsel ve estetik özelliklerini taşıyan tipografik tasarımlardan oluşmaktadır.
2021’de GMK Tipografi Başarı ödülü alan bu grafik kompozisyonlar, beslendiği görsel stili tercihlerini tasarım kültürü yönünden daha görünür kılmayı amaçlamaktadır.
Sergiyi 24 Mayıs ve 30 Haziran 2024 tarihleri arasında görebilirsiniz.
🔔 Tırtıl Sergi Açılışı: MemphisType
🎨 Tasarımcı: Emre Yıldız
⏰ 24 Mayıs Cuma 18.00
📍Tırtıl Sergileme Ünitesi, Alsancak Vapur İskelesi Önü
On ikincisini düzenlediğimiz “İzmir’e yeni geldim ve…” etkinliğimizi 7 Mayıs Salı günü konuklarımız Başak ve Eren’in değerli katılımları ile İzmir Akdeniz Akademisi’nde gerçekleştirdik.
Yeni bir başlangıç, yeni bir soluk…Eren ve ailesi Berlin’in soğuk ve karamsar atmosferinden uzaklaşıp, doğanın kalbine, Bergama’ya yerleşmişler. Artık İzmir’in mis gibi sıcak havası ve doğanın iç içe olduğu bu güzel şehirde, hayatın her anını daha çok hissettiklerini ifade ediyor. Doğanın kucağında huzur bulmak, her şeyden önce geliyor.
İzmir’in sıcak kucaklamasıyla yeni bir hayat… Başak, Ankara ve İstanbul’un koşuşturmacası ardından, artık İzmir’in huzur dolu atmosferinde ailesi ile birlikte yeni bir sayfa açtı . Bir yandan tiyatro kariyerine de tüm hızıyla devam ediyor. İzmir ile başlayan bu değişim, ruhunu beslediği kadar ailesi ile daha derin bağlar kurmasını da sağlıyor.
Gelecek etkinliklerimizde, konuklarımızın hem kendi deneyimlerini hem de şehrimizi farklı gözlerle keşiflerini dinlemek için buluşmaya hazır mısınız? Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız!
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve..”
21 Mayıs Salı 18:30
Yer: İzmir Akdeniz Akademisi Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Keşfetmek için Fırtına’yı yakala! 🌪️
📖 İçeriğin devamı dergimizde.
#firtinafortunafurtuna
19 Nisan Cuma günü Kültürpark’ta İzmir Kitap Fuarı kapsamında Akdeniz Akademisi Başkanı Serhan Ada’nın moderatörlüğünü yaptığı “İzmir’de Fırtına Çıktı!’’ söyleşisi gerçekleşti.
Fırtına yayın ekibi üyeleri Gizem Saraçer ve Özgür Duygu Durgun’un konuşmacı olduğu söyleşide Fırtına hakkında bilgiler aktarılırken seyircilerden gelen sorular ile dergi oldukça talep gördü.
Fırtına Dergisi ile ilgili söyleşi, etkinlik ve içerik hakkında bilgiler için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
İzmir Akdeniz Akademisi 5. Kurul toplantısı, Akademi’nin Kemeraltı’nda bulunan mekânında 28 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti.
Toplantıda Akademi’nin iki yayını olan ‘’Meltem” ve ”Fırtına” görüşüldü. Akademi’nin kırsaldaki yeni mekanı olarak kurgulanan Akademi Teos’taki programları hakkında konuşuldu. Olası uluslararası iş birlikleri görüşülürken bu sene dokuzuncusu gerçekleşecek olan ”İyi Tasarım İzmir” hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
16 Nisan 2024 tarihli “İzmir’e yeni geldim ve..” söyleşi dizimizin on birinci buluşmasını gerçekleştirdik. Bu hafta müzisyen ve ressam Roja’nın gözünden ve tiyatro sanatçısı Sibel’in perspektifinden İzmir ilgili deneyimlerini dinlemek üzere İzmir Akdeniz Akademisi’nde buluştuk.
Sibel, tiyatro kariyerini yurtdışındaki deneyimlerini İzmir perspektifinden karşılaştırarak bizler ile paylaştı. Roja, Tahran ile İzmir’in farklılıklarından bahsederken İzmir insanının oldukça yardımsever olduğunun ve entelektüel seviyesinin yüksekliğinin altını çizdi. Kadife sesi ile seslendirdiği şarkısı etkinliğimize renk kattı.
Gelecek etkinliklerimizde konuklarımızın hem kendileri hem de şehir hakkında deneyimlerini dinlemeye ve kentimizi farklı açılardan keşfetmeye sizleri de bekliyoruz.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
…denizin Etrafından
30 Nisan Salı 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
“Türkiye’nin Otomobilleri 1972” sergisi 5 Nisan Cuma günü saat 18:00’de Tırtıl sergileme ünitesinde açılacak. Açılış, serginin küratörü Mehmet Gözetlik’in katılımıyla gerçekleşecek.
Davetli illüstratörler ve tasarımcılar bir araya gelerek, günümüzde klasikleşen 1972 model araçları 21. yüzyılın hayal gücü ve dijital teknikleriyle yorumladılar. Sergiyi 5 Nisan ve 5 Mayıs 2024 tarihleri arasında görebilirsiniz.
Tırtıl Sergi Açılışı: Türkiye’nin Otomobilleri 1972
Küratör: Mehmet Gözetlik
⏰: 5 Nisan Cuma 18:00
📍: Tırtıl Sergileme Ünitesi, Alsancak Vapur İskelesi Önü
İzmir Akdeniz Akademisi olarak şehrin hikâyesini başka yerlerden gelen yeni komşularımızın anlatımıyla dinlemeye “İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi serimizle devam ediyoruz.
12 Mart tarihli etkinliğimizde ressam Rugül Serbest ve araştırmacı yazar Yaşar Günaydın’la bir araya geldik.
Rugül, İstanbul’dan İzmir’e dönüş hikâyesini, resim ve sinemadaki yolculuklarını, Yaşar da İzmir’deki doğa yürüyüş rotalarını, Ödemiş’teki tarım hikayeleri ve Birgi’de yıllar içinde olan gelişmeleri bizlerle paylaştı.
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
“İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi serimizde bu hafta mimar, araştırmacı, yazar ve editör Melis Cankara’yı ağırladık. İzmir deneyimini Tasarımcı ve öğretim görevlisi Gizem Saraçer’in kolaylaştırıcılığında gerçekleşen etkinliğimizde aslen İzmirli Melis’in İzmir ile bağını tekrar kurma hikâyesini dinledik.
Melis, Girit’ten İzmir’e geliş hikâyesini bizlerle paylaşırken, İzmir’de komünite oluşturma çabasında İyi Tasarım İzmir_8 etkinliğinde Koordinatörlük görevini üstlenmesinin ona yeni bir alan açtığından bahsetti.
Fotoğraflar: Oğuz Meriç
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve…”
12 Mart Salı 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Akdeniz’in kültürel zenginliğini ve müzikal çeşitliliğini birlikte kutlamak üzere geliştirdiğimiz ve davetli müzikomanların Akdenizli çalma listelerini bizlerle paylaştığı “…denizin Etrafından” dizisinin Şubat ayı konuğu sanatçı, küratör ve akademisyen Borga Kantürk oldu. Borga Kantürk, Akdenizli müzik seçkisini plak eşliğinde bizlerle paylaştı.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve…”
27 Şubat 2024, 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi olarak şehrin hikâyesini başka yollardan, köklerden ve deneyimlerden gelen yeni komşularımızın anlatımıyla dinlemeye “İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi serimizle devam ediyoruz. 13 Şubat tarihli etkinliğimizde görsel hikaye anlatıcılığına ve aperatif yemek kültürü üzerine çalışmalara odaklanan Cevahir ve yayıncı Esra ile bir araya geldik.
Konuklar, Kemeraltı’nın eski çarşı atmosferindeki yoğun yemek kültürüne ve her köşesinde bulunan yemek alanlarına olan hayranlıklarını paylaştılar; Kemeraltı’nın İstanbul’u anımsatan özellikleriyle, özellikle İstanbul’dan gelenleri cezbettiğini belirttiler. Cevahir, sakinliği ve doğaya yakınlığı nedeniyle İzmir’i tercih ettiğini ifade ederken, Esra da İzmir’in doğa ile iç içe olma özelliğini vurgulayarak, Karşıyaka’dan vapurla geçerken gözlemlediklerini katılımcılarla paylaştı.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
…denizin Etrafından
Müzikoman: Borga Kantürk
20 Şubat Salı 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Akdeniz’in kültürel zenginliğini ve müzikal çeşitliliğini birlikte kutlamak üzere geliştirdiğimiz ve davetli müzikomanların Akdenizli çalma listelerini bizlerle paylaştığı “…denizin Etrafından” dizisinin 2024 yılının ilk konuğu Fransız Oyuncu/Yönetmen Julie Gallasse oldu.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve…”
13 Şubat 2024, 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Akdeniz Akademisi yeni yayın şekillendirme süreci devam ediyor. Uluslararası Akademi Kurulu üyelerinin, konunun uzmanlarının ve yeni yayın ekibinin dâhil edildiği çalışmalar, 23 Ocak tarihinde Akademi’nin Kemeraltı’nda bulunan yeni binasında sürdürüldü.
Konu ile ilgili yapılan toplantılarda 21 Ocak’ta gerçekleştirilen yaratıcı atölye çalışması çıktıları aktarılırken, yayının şubat ayında çıkarılması hedeflenen deneme sayısının nasıl şekilleneceği üzerine bir yol haritası oluşturuldu.
İzmir Akdeniz Akademisi olarak Eylül ayından itibaren birçok yeni kentlinin deneyimini dinleyip, kesişim noktalarımızı, bir şehre yeniden bakabilmenin heyecanını keşfettiğimiz “İzmir’e yeni geldim ve…/I’m new to İzmir and…” söyleşi serisinde 23 Ocak Salı günü İranlı Müzisyen Moin ve reklamcı/retoucher Peri’yi misafir ettik.
Konuklar, İzmir’de bir anne olmak ve bir müzisyen olmak temaları üzerinden şehre adapte olma süreçlerinden bahsederlerken, şehirle en çok bağ kurdukları mekânlar arasında parkların, bahçelerin, ormanların ve Kemeraltı’nın olduğunu dile getirdiler.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
…denizin Etrafından
Müzikoman: Julie Gallasse
30 Ocak Salı 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi, yeni yayını için fikir üretmek amacıyla 21 Ocak Pazar günü Akademi’nin Kemeraltı’nda bulunan mekânında bir atölye düzenledi. Yeni Yayın Atölyesi, Ezgi Çatori’nin yürütücülüğünde; Çiçek Tezer, Elif Kocabıyık, Helin Küçük ve Sarp Keskiner’in kolaylaştırıcılığında farklı disiplinlerden ve yaş gruplarından 25 katılımcıyla gerçekleşti.
İzmir’de kent ve kentli ile Akdeniz ve Akdenizli olmak çerçevesinde ilişki kuracak özgün bir iletişim aracı oluşturma amacıyla yola çıkılan atölye öncesinde, Akademi ağıyla paylaşılan anket çalışmasında 300 kişiye ulaşılmıştı. Anketten elde edilen veriler kullanılarak kurgulanan dört farklı okuyucu profilinin okuma deneyimlerinden yola çıkılarak dört farklı yayın karakteri oluşturmak üzere üretimler yapıldı.
İzmir Akdeniz Akademisi olarak 2024 yılına “İzmir’e yeni geldim ve…” başlıklı söyleşi dizimiz ile başladık.
İzmir’e son yıllarda yerleşen kişileri konuk ettiğimiz “İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi serimizin 9 Ocak tarihli buluşmasının konukları akademisyen Ahmet ile emekli büyükelçi Ümit oldular.
İklimin, apartmanların, balkonların, içeri ile dışarının kesiştiği yolları birlikte konuşarak anlamaya çalışırken, Girit’ten, eski Eşrefpaşa sokaklarından, Adana’dan deneyimlerini paylaşan katılımcıların yeni pencereler açtığı söyleşimizde bireysel, kültürel, yaşamsal ortaklıklarımızı yeniden keşfettik.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve…”
Konuşmacılar: Peri ve Moein
23 Ocak Salı 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Akdeniz’in kültürel zenginliğini ve müzikal çeşitliliğini birlikte kutlamak üzere geliştirdiğimiz ve davetli müzikomanların seçkilerini bizlerle paylaştığı “…denizin Etrafından” dizisinin ikinci konuğu Mimar/Tasarımcı Steph Gallia oldu.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
“İzmir’e yeni geldim ve…”
Konuşmacılar: Ahmet ve Ümit
26 Aralık 2023, 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi 4. Kurul toplantısı, Akademi’nin Kemeraltı’nda bulunan mekânında 8-9 Aralık günlerinde gerçekleşti.
Çeşitli disiplinlerden akademisyenlerin, sanatçıların ve uzmanların oluşturduğu uluslararası Kurul üyelerinin ve Akademi ekibinin katılımı ile gerçekleşen Kurul toplantısı iki gün boyunca sürdü.
Toplantıda İzmir Akdeniz Akademisi’nin 2024-2025 yılında yapmayı planladığı projelerin ve yeni ortaklıkların yanı sıra, Akademi’nin yeni vizyonu çerçevesinde başlatılan etkinlikler, iletişim stratejileri, devam eden programlar ve yayınlar görüşüldü.
İzmir Akdeniz Akademisi, yeni bir yayın için hazırlıklara başladı. Akademi’nin ikinci on yılında sürdüreceği yayın programını paylaşmak ve yeni yayını için fikir geliştirmek üzere, 22 Kasım Çarşamba günü Akademi’nin yeni binasında Akademi Yeni Yayın Fikir Geliştirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, yeni ve özgün bir yayının dijital ve basılı ortamlarda nasıl şekillenebileceği üzerine fikirler görüşüldü.
İzmir Akdeniz Akademisi olarak İzmir’e son yıllarda yerleşen kişileri konuk ettiğimiz “İzmir’e yeni geldim ve…” başlıklı söyleşi dizisinin 14 Kasım tarihli buluşmasının konukları araştırmacı ve akademisyen Menelaos ile insan hakları avukatı Mehtap oldu.
Türkiye ve Hollanda’da yaşamak konusunda tecrübelerini aktaran Mehtap, İzmir’de insan hakları konusunda göçmenlerle çalışmaktadır. Yunan, Türk ve ötesinde yaşadığı çeşitli tecrübelerden bahseden Menelaos ise kırsal üzerine çalışmalar yürütmektedir.
Her iki konuşmacı kültürler arası farklılıklara değinirken şehirle kurdukları ilişkiler hakkında konuştular.
Akademi’nin bir sonraki etkinliği:
…denizin Etrafından – “Akdeniz Günü”
Müzikoman: Sarp Keskiner
28 Kasım Salı 18:30
Yer: Akademi Kemeraltı
Programın devamı için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi Paydaşlarıyla Bir Araya Geliyor: Tasarım Buluşması
Çalışma yaptığı her alanda, İzmir’deki kamu, sivil ve özel her kesimden paydaşın en geniş katılımını gözeten İzmir Akdeniz Akademisi, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü çalışmalarda işbirliği içinde olduğu aktörlerle buluşmalar düzenlemeye devam ediyor.
Paydaş buluşmalarının ikincisinde, İzmir Akdeniz Akademisi’ne geçmiş yıllarda tasarım alanında değerli katkı sağlayan paydaşlar ile Akademi binasında buluşuldu. Etkinlikte Akdeniz Akademisi’nin geçirdiği dönüşüm sürecinden bahsedilirken süreçte paydaşlar ile ortak çalışma imkânları ve katılımcıların önerileri konuşuldu.
İzmir Akdeniz Akademisi paydaşlar buluşmaları kapsamında, Akademi’nin geçmiş yıllarında emek vermiş olan kişi ve kurumlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz.
İzmir Akdeniz Akademisi’nin etkinlik programı takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
“İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi dizimizin bu haftaki konuğu fotoğraf sanatçısı Hale’ydi. İstanbul Yeldeğirmeni ve ardından çeşitli yerlerde kısa süreli yaşamasının ardından Bergama’ya yerleşme kararı almış olan Hale, söyleşide Bergama’daki tecrübelerini, İstanbul ve Bergama başta olmak üzere çeşitli yerlerdeki sanatsal üretimlerini paylaştı.
Hale’nin anlatımı üzerinden yaşam alanlarındaki tarihsel dokunun gündelik hayatla olan ilişkisi, yerlerin turistikleşme süreçleri, Kozak Yaylası’nın çam ormanı dokusu ve maden arama faaliyetleri konuşuldu.
Bir sonraki “İzmir’e yeni geldim ve…” buluşması:
14 Kasım Salı 18:30, Akademi
Konuşmacılar: Mehtap ve Menelaos
Akademi’de buluşmak üzere!
İzmir Akdeniz Akademisi
848 Sokak No:46 3. Beyler Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Akdeniz’in kültürel zenginliğini ve müzikal çeşitliliğini birlikte kutlamak üzere geliştirdiğimiz ve davetli müzikomanların seçkilerini bizlerle paylaştığı “…denizin Etrafından” dizisinin ilk konuğu sanatçı Teoman Gürgan oldu.
Dizi kapsamında sonraki buluşmalar:
28 Kasım Salı (Dünya Akdeniz Günü) 19:00, İzmir Akdeniz Akademisi
Müzikoman: Sarp Keskiner
19 Aralık Salı (İyi Tasarım İzmir_8 ortaklığında) 19:00, İzmir Akdeniz Akademisi
Müzikoman: Steph Gallia
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi Kurul Toplantısı, Akademi’nin Kemeraltı’nda bulunan yeni mekânında 20 Ekim Pazartesi günü çeşitli disiplinlerden akademisyenlerin, sanatçıların ve uzmanların oluşturduğu Kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Toplantıda, Akademi’nin yeni vizyonu çerçevesinde başlatılan etkinliklerin, projelerin ve yeni ortaklıkların yanı sıra, devam eden programlar ve yayınlar, 2024’te devam edecek ve planlanan çalışmalar Akademi ekibi ve Kurul üyeleri tarafından görüşüldü.
“İzmir’e yeni geldim ve..” söyleşi dizimizin üçüncü buluşmasında bu hafta Özcan ve Vera’nın kentle ilgili deneyimlerini dinlemek üzere bir araya geldik.
Özcan’ın İstanbul’dan Bergama’ya taşınma hikâyesini büyük bir keyifle dinledik. Vera, Rusya’dan İzmir’e taşındıktan sonra en dikkat çekici bulduğu şeylerden birinin, konakladığı yerin penceresinden bakınca aynı anda hem metroyu hem de at arabalarını görebilmesi olduğunu paylaştı.
Vera, Rusya’da savaş karşıtı hareketlerde aktivistlerin yaşadığı sorunlara değinirken, Özcan ise bir aktivist eylem olarak sanatı kendi üretim pratikleri üzerinden anlattı.
“İzmir’e yeni geldim ve…” dizisinin bir sonraki buluşması:
31 Ekim Salı 19:00 İzmir Akdeniz Akademisi
Konuklar: Menelaos ve Hale
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi olarak, Akdeniz’in müzikal çeşitliliğini birlikte kutlamak üzere geliştirdiğimiz Denizin Etrafından başlıklı buluşma dizimizi 24 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek canlı performansla başlatmaya hazırlanıyoruz.
Etkinlik kapsamında, Akdeniz’in kültürel zenginliğini oluşturan şarkıları hatırlatmak üzere davet ettiğimiz, müzikle yakından ilişkili kültür üreticileri, sanatçılar, araştırmacılar kısacası müzikomanlar çalma listelerini bizlerle paylaşacaklar.
24 Ekim Salı akşamı, saat 19:00’da Akademi’de görüşmek üzere!
Adresimiz: 848 Sokak No:46 3. Beyler Kemeraltı (Kemeraltı 3. Beyler’in devamında köşe sarı binamızı görebilirsiniz)
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi Paydaşları ile Bir Araya Geliyor: Mahalle Buluşması
Çalışma yaptığı her alanda, İzmir’deki kamu, sivil ve özel her kesimden paydaşın en geniş katılımını gözeten İzmir Akdeniz Akademisi, paydaş buluşmaları düzenlemeye devam ediyor.
Paydaş buluşmalarının ikincisinde, Kemeraltı’nda bir arada olduğumuz komşularımızı ve esnafları ağırladık. Buluşmada Akademi’nin çalışma alanlarını paylaştık, komşularımızın üretim alanlarını dinledik ve mahalledeki ortak değerlerimizi konuştuk.
İzmir Akdeniz Akademisi paydaşlar buluşmaları, Akademi’nin geçmiş yıllarında emek vermiş olan çalışma grupları ile devam edecek.
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
Kentin tasarım kapasitesini eşitlikçi, işbirlikçi, katılımcı bir yaklaşımla ve uluslararası tartışmalarla artırmayı, çeşitlendirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladığımız İyi Tasarım İzmir/ Good Design İzmir_8 programımız bu yıl “Uzlaşma/Reconciliation” teması çerçevesinde şekilleniyor. Etkinliğin içeriğine katkı sağlamak üzere açık çağrımıza çok sayıda başvuru aldık, tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.
Başvuruların değerlendirme süreci, 29 Eylül ve 2 Ekim tarihlerinde İyi Tasarım İzmir_8 program kurulunun katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantılarının ardından sonlandı.
1-23 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek İyi Tasarım İzmir/ Good Design İzmir_8 programını kesinleştirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor.
Program ile ilgili detaylar ve haberleri takip etmek için:
iyitasarimizmir.org
instagram: @iyitasarimizmir
İkincisini düzenlediğimiz “İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi dizimizde Çiğdem ve Cahide, sivil toplum ve kültürel iletişim alanında çalışan kentte yeni kişiler olarak, deneyimlerini ve şehirle ilişkilerini paylaştılar.
17 Ekim Salı akşamı, üçüncüsü gerçekleşecek söyleşi serimize, Vera ve Özcan’ın kentle ilgili deneyimlerini dinlemek üzere hepinizi Akademi’ye bekliyoruz.
Akademi’de buluşmak üzere!
İzmir Akdeniz Akademisi
848 Sokak No:46 3. Beyler Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi Paydaşları ile Bir Araya Geliyor:
İzmirKültür Pla+formu Girişimi Buluşması
Çalışma yaptığı her alanda, İzmir’deki kamu, sivil ve özel her kesimden paydaşın en geniş katılımını gözeten İzmir Akdeniz Akademisi, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü çalışmalarda işbirliği içinde olduğu aktörlerle buluşmalar düzenliyor.
Paydaş buluşmalarının ilkinde, İzmir’in önemli kültür öznelerinden biri haline gelmiş olan İzmirKültür Pla+formu Girişimi (IKPG) yürütücüleri ve bileşenleri ile Akademi binasında buluşuldu. Etkinlikte Akademi Başkanı Serhan Ada, Akademi’nin dönüşüm süreci ve güncel çalışmaları hakkında bilgi verdi, süreçte paydaşlar ile ortak çalışma imkânları ve katılımcıların önerileri konuşuldu.
İzmir Akdeniz Akademisi paydaşlar buluşmaları, Akademi’nin geçmiş yıllarında emek vermiş olan çalışma grupları, Kemeraltı esnaf ve sakinleri buluşmalarıyla devam edecek.
Programın devamını takip etmek için:
instagram: @izmir_akdeniz_akademisi
“İzmir’e yeni geldim ve…” söyleşi dizimiz 19 Eylül Salı günü başladı. İzmir’e son yıllarda yerleşen kişilerin konuk edildiği söyleşi dizimizin ilk oturumunda Simge ve Ayça’nın kentle ilgili tecrübelerini dinledik ve sohbet ettik.
Her ay iki kez salı akşamları düzenlenecek “İzmir’e yeni geldim ve…” başlıklı söyleşilerde şehrin yeni sakinlerinin tecrübelerini dinleyecek, bizi buluşturan ortak alanları, sokakları, denizi, parkları, mahalleyi, kırı konuşacağız.
3 Ekim 2023 Salı günü saat: 19.00‘da Cahide ve Kelemet Çiğdem’i ağırlayacağımız ikinci etkinliğimize katılımınızdan memnuniyet duyacağız.
Akademi’de buluşmak üzere!
İzmir Akdeniz Akademisi
848 Sokak No:46 3. Beyler Kemeraltı
instagram: izmir_akdeniz_akademisi
İzmir Akdeniz Akademisi, kuruluşunun onuncu yılında Akdeniz ile ilişkisini tazeleyip sıkılaştırmaya odaklanan, işbirlikleri geliştiren, çeşitli coğrafyalardan ortakları dahil etmek üzere çaba gösteren, disiplinlerarası çalışmaları öne çıkaran, çok dilli, katılımcı, sorgulayan, eleştiren ve yeniyi arayan bir yaklaşım ile yeniden yapılanıyor.
Bu amaçla, yaratmak ve üretmek arzusu duyan insanların yaşamak üzere geldikleri İzmir’de, şehre son yıllarda yerleşen kişilerin konuk edildiği bir söyleşi dizisi kurguladık ve sizlerle her ay iki kez salı akşamları Kemeraltı’ndaki yeni binasında, yeniden buluşmaya hazırlanıyoruz. “İzmir’e yeni geldim ve…” başlıklı söyleşilerde şehrin yeni sakinlerinin tecrübelerini dinleyecek, bizi buluşturan ortak alanları, sokakları, denizi, parkları, mahalleyi, kırı konuşacağız.
19 Eylül 2023 Salı günü saat:19.00‘da Ayça ve Simge’yi ağırlayacağımız ilk söyleşimize katılımınızdan memnuniyet duyacağız.
Akademi’de buluşmak üzere!
İzmir Akdeniz Akademisi
848 Sokak No:46 3. Beyler Kemeraltı
Programın devamını takip etmek için:
www.izmeda.org / instagram: izmir_akdeniz_akademisi
İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 başvurularınızı bekliyor!
Etkinliğin bu yıl belirlenen “Uzlaşma/Reconciliation” teması çerçevesinde, sizleri İyi Tasarım/Good Design İzmir_8’in içeriğini birlikte üretmek üzere fikirlerinizi paylaşmaya davet ediyoruz.
Başvurularınızı 25 Eylül Perşembe günü saat 16:00’ya kadar bu formu doldurarak yapabilirsiniz: bit.ly/3OPBSzN
Tema metnini ve değerlendirme kriterlerini ekte bulabilirsiniz.
Tema Metni ve Değerlendirme Kriterleri
ETKİNLİK TARİHİ: 1-23 Aralık 2023
SON BAŞVURU TARİHİ: 25 Eylül 2023 16:00
İLETİŞİM: iyitasarim@izmeda.org
İzmir Akdeniz Akademisi’nin Kurul toplantısı yurtdışından gelen üyelerin de katılımıyla Çukurhan’da yapıldı.
Kurul toplantısında, İzmir Akdeniz Akademisi’nin 2024 yılında yapmayı planladığı projeler, Akademi’nin devam eden projeleri, yayınları, iletişim yapılanması, İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 etkinliği, döngüsel kültür, iyi bir Akademi projesinin nasıl olması gerektiği ve Akademi’nin geleceği tartışılarak, yeniden yapılanma sürecinde bir yol haritası ortaya konuldu.
Kentin tasarım kapasitesini eşitlikçi, işbirlikçi ve katılımcı bir yaklaşımla artırmak, çeşitlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğin tema belirleme sürecinin ikinci aşaması sonuçlandırıldı. İkinci aşama için seçilmiş olan tüm tema önerileri; tasarımın temel sorunlarıyla ilişki kurma, uluslararasılaşma, disiplinlerarası/disiplinlerötesi yaklaşım, programın kimliğiyle uyum, nitelikli bir program oluşturma potansiyeli, kentle ilişki kurma, iş birlikleri ve etkileşim oluşturma, güncellik, biçim ve üslup kriterleri çerçevesinde değerlendirildi.
19 Haziran 2023 tarihinde Çukurhan’da gerçekleştirilen ikinci tur değerlendirme toplantısında tema önerileri başvuru sahipleri tarafından sunuldu. Önerilen temalar, 2023 yılı Seçici Kurul üyeleri Nevzat Sayın, Deniz Ova, Aslıhan Demirtaş, Koray Velibeyoğlu ve Elif Kocabıyık Savasta tarafından değerlendirildi.
Buna göre, Gizem Saraçer’in tema önerisi, İyi Tasarım/Good Design İzmir_8’in teması olarak belirlenmiş oldu.
İki aşamada tamamlanmış olan sürecin ilk aşamasında, başvurularla iletilen temalar arasından dördü, ikinci tur tema belirleme toplantısında değerlendirilmek üzere seçilmişti.
Fotoğraflar: Ezgi Şairoğlu
İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 Tema Seçim Sürecinin İlk Aşaması Tamamlandı
İyi Tasarım/Good Design İzmir_8: Tema Çağrısı’na göstermiş olduğunuz ilgi ve katılım için teşekkür ederiz.
Kentin tasarım kapasitesini -söylemini, kültürünü, ekonomisini- eşitlikçi, işbirlikçi ve katılımcı bir yaklaşımla artırmayı, çeşitlendirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladığımız İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 etkinliğimizin ilk aşamasında önerilen tema başvurularından uygun görülen dört başvurunun, değerlendirmede yer alacağını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. İyi Tasarım/Good Design İzmir_8 programı 2023 yılı teması, değerlendirmenin ikinci aşamasında belirlenecektir.
İlk aşamada seçilen tema başvuru sahipleri: Onurcan Çakır (Yedek), Cansu Pelin İşbilen, Yasemin Köse, Gizem Saraçer.
İzmir Akdeniz Akademisi Kurul toplantısı, Akademi’nin yeni vizyonu çerçevesinde; temel çalışma prensiplerini ve planını oluşturmak, İzmir’in stratejik önceliklerini gözeterek sunulan projeleri disiplinler arası ve disiplinler ötesi bir perspektifle değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla 17 Nisan Pazartesi günü çeşitli disiplinlerden akademisyenlerden ve uzmanlardan oluşan Kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Akademi Kurulu’nun bu ilk toplantısı ile birlikte Kurul üyeleri ve kurum çalışanları yeni dönem hazırlık çalışmalarına başladı.
- Him Telefon : 153
- Faks : 0232 293 39 95
- Santral : 0232 293 12 00
- Mimar Sinan Mahallesi 9 Eylül Meydanı No:9/1 Kültürpark içi 1 no'lu Hol Konak / İzmir
- E-Posta : him@izmir.bel.tr