Yeniden Akdeniz/Tasarım Dergisi
Yeniden Akdeniz bülteninin ilk yayımlanışından beş yıl sonra, bültenin Akdeniz Akademisi’nin çalışma alanları özelinde ayrı birer dergi kimliği kazanması kararı ertesinde Yeniden Akdeniz Tasarım adıyla 2020 yılında yayımlanmaya başlamıştır.
Tasarım alanını toplumla ilişkiye geçirmek ve İzmir’in tasarım alanında yerini güçlendirmek derginin iki temel hedefidir. Dergi içeriğini, Akdeniz havzası genelinde tasarım başlığı altında toparlanan tüm disiplinlerden teorik ve pratik çalışmalar oluşturmaktadır. Hedef kitlesi geniş bir demografik çerçevede İzmirlilerdir.
Yeniden Akdeniz/Ekoloji Dergisi
Yeniden Akdeniz Dergisi Ekoloji Sayıları, yazarların değerli katkı yazıları ve röportajlarla Ekolojinin Ne’liğini ve Nasıl’lığını ortaya koymaya, tartışmaya açmaya çalışıyor. Öncelikle kentimizde ve bölgemizde, Akdeniz’de ve aynı zamanda dünyada Ekolojinin gündemlerini konu ediniyor. Dergi sayılarında; bunların yanısıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekoloji alanı ile ilişkili aktiviteleri ve özneleri hakkında aktarımlarda bulunmaya ve geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmeye çalışıyor.
Meltem Dergisi
Meltem Dergisi, beşeri ve sosyal bilimler alanlarında yazılar içeren hakemli bir dergidir. Yayın hayatına 2017 yılında başlamıştır. Dergiye Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yazı kabul edilmektedir. Yılda iki sayı yayımlanmaktadır. Hakemli olan Teori ve Araştırma bölümlerinin yanı sıra, hakemli olmayan Güncel ve Alesta bölümlerinde siyasal, kültürel, toplumsal, felsefi içerikli deneme ve değerlendirme yazılarına yer verilmektedir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli ve İzmir’e gönül vermiş bilim, kültür, sanat insanları tarafından, bir düşünce kuruluşu ve demokratik bir platform olarak çalışmak üzere kurulan İzmir Akdeniz Akademisi, kenti harekete geçirmek için öncelikli dört alanda faaliyet gösteriyor. Bu dört alan; İzmir tarihinin bir Akdeniz perspektifiyle yeniden yazılmasına olanak sağlayacak tarih; İzmir’in yenilik ve tasarım potansiyelini ortaya çıkaracak tasarım; sürdürülebilir bir kent hedefiyle ekoloji ve İzmir’in Akdeniz’de bir kültürel merkez niteliği kazanması hedefiyle kültür-sanat alanları. Akademinin düşünce kuruluşu ve demokratik platform olma niteliğinin gereği olarak, bu dört alanda kendi konusunda uzman koordinatörler ve danışma kurulları gönüllü olarak çalışıyor.
İzmir’in kültür-sanat ağının oluşturulması amacıyla, Doç. Dr. Serhan Ada koordinatörlüğünde, otuzun üstünde kültür sanat insanının yer aldığı bir danışma kuruluyla çalışan İzmir Akdeniz Akademisi kültür sanat biriminin yaklaşık iki yıllık çalışması sonucunda “İzmirKültür Pla+formu Girişimi” fikri geliştirildi. İzmirli kültür sanat aktörlerinin iletişimini güçlendirmeyi, kültürel üretimlerini daha görünür kılmayı amaçlayan bu çalışmaların sonucunda, İzmir Kültür Pla+formu Girişimi’nin süreli yayını ‘Pla+form’un ilk sayısı çıktı. Üç ayda bir yayımlanacak bültenin ilk sayısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu’yla, “Bir Cazibe Merkezi Olarak İzmir” söyleşisi gerçekleştirildi. Kentin kültür tüketicisinin etkinliklerin katılımcısı da olduğu yeni modeller yaratmayı, yerelden Akdeniz boyutuna evrilecek bir çatı yapılanması olmayı hedefleyen bültenin bu ilk sayısında bölümler şöyle; “İzmirim”, “Portfolyo”, “Buluşmalar”, “İzmir’den”, “Akdeniz’den” ve “Akdeniz Şarkıları”.
Yıllık ile alakalı açıklayıcı metin burada yer alacaktır.