2 Kasım 2019
AKDENİZ KENT PORTRELERİ XIX. Yüzyılda Selanik ve İzmir Kentlerinin Tarihlerine Çapraz Bakışlar İzmir Akdeniz Akademisi, İzmir’in tarihini Akdeniz’deki liman kentlerinin tarihiyle birlikte ele almak amacıyla, uluslararası bir çalıştayla başlattığı, ‘Akdeniz Kent Portreleri Projesi’ kapsamında 2 Kasım 2019 Cumartesi günü Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde, Selanik İzmir Paneli’ni gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Burhan …
Okumaya devam et “Akdeniz Kent Portreleri/Selanik İzmir Paneli”
12 Ekim 2019
DÜNYA’NIN ACI TADI: ŞEKER Tarihten Günümüze Şeker ve Şeker Ürünleri İzmir Akdeniz Akademisi, İzmir tarihini Akdeniz perspektifiyle ele aldığı çalışmalar kapsamında yaklaşık dört yıldır, Akdeniz’in tarihsel anlamda da öneme sahip çeşitli tarım ürünlerini konferans dizileriyle ele almaya devam ediyor. Moderatörlüğünü, İzmir Akdeniz Akademisi Bilim Kurulu Üyesi ve Tarih Koordinatörü Prof. Dr. Alp Yücel Kaya’nın yaptığı, …
25 Mayıs 2019
BOYOZ VE KEŞKEĞİN AKDENİZ’DEKİ YOLCULUĞU İzmir Akdeniz Akademisi, İzmir tarihini Akdeniz perspektifiyle ele aldığı çalışmalar kapsamında yaklaşık dört yıldır, Akdeniz’in tarihsel anlamda da öneme sahip çeşitli tarım ürünlerini konferans dizileriyle ele alıyor. Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz Yeni Dünya Ürünlerinin Akdeniz’deki Yolculuğu konferansından sonra 25 Mayıs Cumartesi günü İzmir Sanat’ta kökleri Endülüs’e dayanan ‘boyoz’ ve Akdeniz mutfak …
27 Nisan 2019
YENİ DÜNYA ÜRÜNLERİNİN AKDENİZ’DEKİ YOLCULUĞU -I 27 Nisan 2019 Cumartesi / Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi / Saat: 14.00 İzmir Akdeniz Akademisi, İzmir tarihini Akdeniz perspektifiyle ele aldığı çalışmalar kapsamında yaklaşık dört yıldır, Akdeniz’in tarihsel anlamda da öneme sahip çeşitli tarım ürünlerini konferans dizileriyle ele alıyor. ‘Zeytin’, ‘üzüm’, ‘buğday’ ve ‘incir’i konu aldığımız konferans dizilerinden …
Okumaya devam et “Yeni Dünya Ürünlerinin Akdeniz’deki Yolculuğu”
22 Mayıs 2013 Çarşamba
Piri Reis’in çizdiği Dünya Haritasının 500. Yıldönümü olan 2013 yılı UNESCO tarafından “Anma Yılı” olarak ilan edilmiştir. İlk denizcilik kitabı olan Kitab-ı Bahriye’yi yazmasının yanı sıra Piri Reis’i dünyaya tanıtan en büyük özelliği ciddi bir haritacı olmasıdır. Piri Reis’in 1513 yılında çizmiş olduğu Dünya Haritasının UNESCO’ya tescil ettirilmesiyle başlatılan çalışma, İstanbul Üniversitesi Akdeniz Dünyası Araştırmaları …
Okumaya devam et “Denizci ve Dünya Bilgini Piri Reis Konferansı”
1 Eylül 2018
Konferans çerçevesinde; farklı alanlarda uygulamalar yapan yedi permakültür tasarımcısının uygulama deneyimlerini aktardığı tam günlük program, İzmir için permakültür ve tasarım potansiyellerinin değerlendirildiği, şehirdeki gıda topluluklarının katılımıyla gerçekleşti.
7 Nisan 2018
İzmir Akdeniz Akademisi, Pilot Kent İzmir Programı kapsamında, İzmir’deki kültürel alanda faaliyet gösteren çeşitli kurumlarla ortak geliştirdiği kültürLab’ın kamuya açık ilk etkinliğini kültür ve eğitim üzerine bir konferansı gerçekleştirdi. Kültür alanında faaliyet gösteren kurumların ortak platformu olan kültürLab “ÖĞRENME ORTAMI OLARAK KÜLTÜR KURUMLARI” Konferansı’nda müzeler ve sanat merkezleri gibi kurumların öğrenime katkıları, bu alandaki çeşitli faaliyetleri ve farklı yaklaşımları inceledi.